Antarktis av Josefin Holmström (Norstedts) - en roman om att upptäcka
Get the Share Button - ShareThis

Nya cd-skivor att låna av och med Joshua James och The Temperance movement

Tentipi heter tältet vi sitter i. På en slänt intill herrgården . Vi är först på plats, soundcheck pågår. Vi sitter lågt på bänkar med renfällar. En snygg träkonstruktion håller upp tältet som är nytt för säsongen och charmigare än ett ordinärt festivaltält. Vi sippar försiktigt på de exklusiva ölsorterna. Joshua James från USA ska vara "förband" till The Temperance Movement. Ett nytt engelskt rock, blues, och R&B band. Tio över nio väller ortens människor in i tältet. Det börjar likna nåt! Ännu ingen Joshua James! Sångaren Phil Cambell i The Temperance Movement är däremot tidigt på plats och pratar med folk, skrattar högt. Jag snappar upp att ett par tagit sig över Atlanten och ända in i skogarna och bruksmiljön utanför Avesta för deras skull!
Konserter börjar sent i landsorten. Bjurfors Herrgård en mil från Avesta är landet för en Söderbo.

Morgonen efter försöker jag sammanfatta mina intryck från en annorlunda kväll. Vilken härlig musik vi alla fick lyssna till! Johsua James sökande allvar, mörka elegans, öppnade med den gotiskt känslosamma låten Mystic. From the top of Willamette Mountain, heter tjugosex-åringens nya album. Han skapar sin musik från bergets topp en metafor för sitt hem som han kallar sina musa. Här får du lyssna på Mystic.

The Temperance Movement bildades så sent som 2011 och består av fem medlemmar. Gitarristerna, Luke Potashnick och Paul Sayer, bassist Nick Fyffe, och trummis Damon Wilson. Sångaren Phil Campbells röst är fullständigt naturligt rökig men sund. I balladerna är hans röst len som sammet och vilken glad och äkta utstrålning han har. Han rör sig ta mig f... som en Mick Jagger! Här får du lyssna till Chinese Lanterns och Only friend. Det var inte lätt att hålla kameran still!
 
Det blev en sen natt i tältet intill Bjurfors hotell och konferens. Efter en morgonpromenad i bruksmiljön äter vi frukost och från vår fönsterplats får vi syn på Joshua James i röd toppluva och röd randig trikå. Han återvänder efter en joggingrunda. Han ser liten och skör ut. Som en främmande fågel i vår fauna. Han har flugit hit från Utha Med sitt band. Nu andas han in den friska höstluften. Nu visar han sig i sin spenslighet runt gårdsplanen. Vi sträcker oss efter honom som om han var vår egen son. Där snubblar han till på trappen till den gula herrgårdsvillan. Lev väl Joshua James!
I Willamette Mountain, hemma i Utah längtar hustru och barn efter dig.

Kjell Arwe Rydén


Comments